ГЕРБ-СДС внесе официално в деловодството на парламента кандидатурата на Димитър Радев за

...
ГЕРБ-СДС внесе официално в деловодството на парламента кандидатурата на Димитър Радев за
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС внесе в парламента кандидатурата на Димитър Радев за управител на БНБ

ГЕРБ-СДС внесе официално в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Димитър Радев за шеф на Българската национална банка, излиза наяве от интернет страницата на Народното събрание. Предложението е било импортирано през вчерашния ден от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предава Българска телеграфна агенция. 

От юли 2015 година досега Димитър Радев е шеф на Българска народна банка, като е определен от 43-ото Народно заседание за 6-годишен мандат. Той е член на Генералния съвет на Европейската централна банка и на Генералния съвет на Европейския съвет за систематичен риск, както и шеф за България в МВФ.

В претекстовете на вносителя се показва, че в мандата на Радев се реализира най-мащабния обзор на качеството на активите на банките в България. Отбелязва се също, че на 29 юни 2018 година Димитър Радев като шеф на Българска народна банка дружно с финансовия министър към този миг изпращат взаимно писмо за желанията на българските управляващи за присъединение към ERM II и Банковия съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР